Haber

İŞKUR’da Rüşvet Operasyonu: 39 Şüpheli Yakalandı

Büyükçekmece İŞKUR’da birçoğu şirket yetkilileriyle birlikte hareket ederek rüşvet yoluyla sahte istihdam kaydı oluşturduğu iddia edilen 39 zanlı yakalandı. Adreste bulunamayan 4 zanlı her yerde aranıyor.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturmasıyla ilgili olarak harekete geçen İstanbul Mali Kabahatler ve Çaba Şubesi ekipleri, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) görev yapan AU ve MG isimli 2 memurun, bazı şirketlerle ortak hareket ettiğini belirledi. şirket yetkilileri ve rüşvet yoluyla sahte istihdam kayıtları oluşturdu. .

Söz konusu soruşturma kapsamında firmaların İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarında yükümlülüklerini yerine getirmediği durumlarda ilgili görevlilere rüşvet vererek işlerini düzene soktukları anlaşıldı. Söz konusu şüpheli şirketin yetkilileri tarafından memur ve eşlerinin hesaplarına yaklaşık 1 milyon liralık usulsüz para aktarıldığı ve bu rakamın toplamda 7 milyon lirayı bulduğu kaydedildi. Yapılan araştırmalarda milyonlarca liralık kamu zararının ortaya çıktığı rüşvet soruşturmasıyla ilgili olarak İŞKUR görevlileri AU ve MG ile 1’i cezaevinde olan 43 şirket yetkilisini yalamak için operasyonun düğmesine basıldı. İstanbul merkezli 2 ilde düzenlenen operasyonda 39 zanlı yakalandı. Baskın yapılan adreslerde çok sayıda belge ve belgeye el konulurken, gözaltına alınan 39 zanlı da ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Rüşvet soruşturmasıyla ilgili olarak yakalanan zanlıların sorgusu devam ederken, firari 4 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan rüşvet soruşturmasına ilişkin çalışmaların derinleştirildiği, zanlıların bankalardaki hesap hareketlerinin mercek altına alındığı ve “hayali personel” sistemine başvuran firma sayısının artabileceği düşünülüyor. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu